Menü

31 Ocak 2012 Salı

Lekelere Karşı Noviderm Boréade 12

Yağlı ciltlerde sıklıkla görülen problemlerden bazıları da mikrokistlerin, kapalı (siyah noktalar) ve açık komedonların (beyaz noktalar) yoğunluğu nedeniyle cildin düzgün ve pürüzsüz görünümünü kaybetmesi, gözeneklerin genişlemesi, iyileşmiş veya iyileşmekte olan akne lezyonlarının (sivilcelerin) inatla gözden kaybolmamaları, ve bunların sonucunda cildin doğal ve sağlıklı görünümünün önemli ölçüde kaybolmasıdır. Bu özelliklere sahip yağlı ciltler hızlı ve etkili bir bakım programına alınmaya gereksinim duyarlar. Boréade 12 Exfoliant Forte (Güçlendirilmiş Soyucu Bakım) bu tür inatçı cilt düzensizliklerini gidermeye yardımcı olmak üzere geliştirilmiş bir üründür. Yoğun miktarda meyve asitleri içeren bu formülasyon açık ve kapalı pürüzlerin giderilmesi ve cilt yüzeyinin düzenlenmesine ve kızarıklık görünümünün giderilmesine yardımcı olur.

Etken Madde
Özellik
Glikolik asit / %10 serbest
Soyucu ve ölü hücre atılımını düzenleyici etki sağlar.
Laktik Asit / %2 serbest
Soyucu ve ölü hücre atılımını düzenleyici etki sağlar.


Noviderm bu şekilde bahsediyor kremimizden.Boréade 12'yi ŞURADA  aldığımdan bahsetmiştim.17 mayıs 2011'de almışım.Epey olmuş değil mi.Etkilerinden bahsetmenin zamanı gelmişte geçmiş.Hala içinde az da olsa kaldığını belirtmem de fayda var.Çünkü ben her gün kullanılması gerektiği halde çoğu zaman haftada 2 kere (gece)kullandım.Çünkü glikolik asit içeren ürünler benim cildimde yanma ve acıya sebep oluyor.O yüzden eğer glikolik asit içeren ürünler kullanacaksanız cildiniz alışana kadar en azından 2 günde 1 kullanın ki cildiniz hassaslaşmasın.
Benim cildim karma.Yazın yağlıya dönük kışın kuruya dönük karma.Dönem dönem çıkan tek tük sivilcelerim de hep leke bırakmıştır.Yani cildim kendini çok geç yeniliyor.
Krem kapalı komedonların kaybolmasını sağlamadı,gözeneklere etkisi olmadı ama yeni oluşmuş lekelerin kaybolmasına önemli ölçüde katkısı oldu.Yani bu kremi kullanmaya başladıktan sonra oluşan tüm sivilcelerim esiye oranla kısa sürede leke bırakmadan kayboldu.Malesef önceki yıllardan kalma lekelerimde ufacık değişme olmadı :( Ne kadar sürdü lekelerin gitmesi dersek Boréade 12 kullanmadan önce 6 ayda geçen izler 2-3 ayda geçti.Belki bazılarınızın bu sürede kendiliğinden geçiyordur ama benim lekelerim çok inatçı,1 senede bile geçmeyen izlerim oldu.
Sivilce lekeriniz geç iyileşiyorsa veya iyileşmiyorsa Boréade 12'yi denemenizde fayda var.Yalnız sakın unutmayın glikolik asit içerdiği için dikkatli kullanmalısınız(özellikel hassas ciltler).Örneğin 2 günde 1 veya haftada 1-2 defa sadece geceleri kullanın ve güneş koruyucu(güneşsiz günlerde ben kullanmıyorum)kullanmayı ihmal etmeyin.Karma-yağlı ciltlere için uygundur.
Fiyatı eczanemizde.com'da 36 TL.Eczanelerde kaça satılıyor bilmiyorum.
Noviderm ürünleri hakkında detaylı bilgi için click

8 yorum:

  1. ürünü ilk kez görüyorum, lekeleri gideriyorsa süpermis valla : )

    YanıtlaSil
  2. @Gamze sen memnun kaldın mı peki?

    @Viva benim yeni oluşan lekelerimi geçirdi.Eski yani 2-3 yıllık lekelerim duruyor:(

    YanıtlaSil
  3. eskileri geçirmiyor yani :(
    alsam mı almasam mı kararsızım peki siyah noktalara vs etkisi nasıl oldu sizde ve fiyatı ne kadar ?
    çok soru sordum:D

    sevgilerle
    http://youshoulddancewithme.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. shayna ; bunun hakkında bir yazı yazmıstım.özellikle siyah nokta ve o sert beyaz noktalar konusunda başarılı. zaten asıl işi de düzensiz cilt, gozenekler vs ile. o yuzden leke giderme özelliği çok yok. zaten soyucu etkisi de az. ama gözenek konusunda başarılı buldum ben :)

    YanıtlaSil
  5. @uftade Siyah noktalara etkisini görmedim canım ama gözenekler üzerinde az da olsa etkisi var.Sor tabi merak ettiklerini :) Fiyatıda 36TL

    @Gamze gözeneklere hafif etkisi var ama ben yeni lekelerimi çabucak geçirdiğine şahit oldum.En azından bir şekilde ikimizde memnun kalmışız.Ne güzel :) Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  6. merhaba.. ben de bu ürünü özellikle siyahlardan daha fazla olan açık komedon olarak nitelendirilen beyaz lekelerim için aldım! umarım memnun kalırım daha dün gece başladım kullanmaya :) Bunun yanında ben de özellikle geçmeyen sönmüş ama kıpkırmızı iz kalmış sivilce lekelerim için almıştım ama herkes bu konuda negatif konuşmuş :S neyse ben o lekelerim için bir de yara lekelerini kapatıcı bir ilaç var (contratubex) onu kullanmaya başlayacağım artık ameliyat sonrası karnımdaki dikiş izlerinin geçmesi için doktor önermişti baya da iyi geldi o lekeleri geçiren bunlara haydi haydi yarar sanırım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. casey23 komedonlarda etkili olacağını düşünüyorum.Malesef postta da belirttiğim gibi benim eski lekelerime iyi gelmedi ama herkesin cildi farklıdır.Umarım senn lekelerinde etkili olur.
    Bir dönem contractubex kullandım ama o kadar çok kaşındırdı ki düzenli kullanamadım :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...