Menü

15 Mart 2013 Cuma

Avene Compact Foundation Cream (02 Natural)


Avene'in bu kompakt yapıdaki fondötenini geçen yaz almıştım.O dönemde başka ürünler kullandığım için    bu ürüne biraz beklemeye almıştım ve bu kış kullanmaya başladım.Bu arada bu ürünle ilgili ne yerli bloggerlarda ne de yabancı bloggerlarda yeterli bilgiye ulaşamadım.Blog dünyasındaki bu açığı da giderme görevini üstlenmiş oldum:)



Bu kremsi fondötenin marka tarafından vurgulanan en önemli özellikleri kapatıcılık ve güneş koruması sağlaması.Aynı zamanda oil-free(yağsız) oluşuyla da yağlı-karma ciltleri çok memnun edecek özellikte.Eğer kuru-normal bir cildiniz varsa da üzülmeyin.Avene'in bu ürünün kuru-normal ciltler için uygun olanı da mevcut.


Ürünün ambalajı sade ve şık.Ayrıca çok kullanışlı.İlk katı açtığımızda süngerin durduğu kısım çıkıyor.Ben süngeri kullanmadığım için bir kenara koymuştum.Aradım taradım bulamadım.Daha iyi anlatabilmek için sünger olması gereken yere pamuk koydum:) 


İkinci katı açtığımızda fondötenin olduğu ve aynanın bulunduğu kısım çıkıyor karşımıza.Ben bu krem fondöteni beautyblender sünger ile uyguluyorum.En doğal sonucu bu şekilde aldım ve rengi bana epey koyu geldiği için pembe süngerimle daha doğal rengi yakalayabildim.Fondöteni cildimize sürdüğümüzde o katı yapısından kremsi bir yapıya dönüşüyor ve ciltle bütünleşiyor.İstediğimiz kapatıcılığı elde edene kadar uygulama yapmamıza da izin veriyor.Kendi süngeriyle uyguladığımızda beautyblendera göre yüksek kapatıcılıkta sağlıyor.

Gelelim ürünün detaylarına.Avene vadettiği kapatıcılığı bu ürünle bize gerçekten veriyor.Güneş korumasıyla ilgili yorumlarımı 1-2 ay sonrasına erteliyorum.Parfüm ve paraben içermiyor.Bir yerlerde parfüm içeren ürünlerin ciltte leke yaptığını okumuştum.Sanırım allabaoutskincare blogtaydı.O yüzden özellikle güneş koruyucularında parfümsüz olanları tercih ediyorum.Yağsız olduğu için parlama yapmadı,aksine karma cildimde kurumalar oldu.Karma ciltler kullanmadan önce iyice cildini nemlendirmeli.Yağlı ciltlereyse hafif bir nemlendirici sonrası mükemmel uyum sağlayacaktır.Sivilce,siyah nokta gibi herhangi bir sorun yaşamadım.

Bendeki 02 Natural rengi Türkiye'de satılan en açık renk.Avrupa sitesinden baktığımda bir açığı porcelain renginin de olduğunu gördüm.Neden bize Avrupa'lı ürünlerden  en açık renkler gelmiyor anlamış değilim.O yüzden beyaz tenlilere ve açık buğdaylara uygun renkler maalesef ülkemizde satılmıyor.
Satış fiyatı 2. fotoğraftaki etikette de görüldüğü gibi 80TL ama online satış fiyatları 60TL civarında

İçerik listesi



Renklerini tam yansıtamadım.Gerçekte rengi bir tık koyu.Rengi bana koyu gelmeseydi tekrar tekrar alırdım.O yüzden renkleri size uygunsa,yağlı-karma cildiniz varsa,güneş koruması ve yüksek kapatıcılık istiyorsanız ve bu özelliklerin hepsini tek bir fondötende istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.Hele de yaz yaklaşmışken tam zamanı...


Sıradaki yazı alışveriş :)

3 yorum:

  1. bu ürünün güneş korumasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz. 1-2 ay sonra yazıcma demişsiniz ama. bir de bu fondöten mi pudra mı ben anlayamadım. yani yüzümü sadece suyla yıkamak yeterli olmaz mı çıkması için. mesela ben abdest alıyorum. o yüzden soruyorum. cvplarsanız sevirim. tşkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş koruması yeterli fakat deniz kenarında kullanacaksanız sık sık tazelemeniz gerekir ve pek bereketli olmaz ☺
      bu ne tam bir fondöten ne pudra. Krem yapıda fondöten diyebilirim. Hiçbir renkli ürünü suyla tam anlamıyla temizleyenezsiniz.temizlik için size bioderma sensibio h20yu öneririm
      iyi günler

      Sil
    2. Güneş koruması yeterli fakat deniz kenarında kullanacaksanız sık sık tazelemeniz gerekir ve pek bereketli olmaz ☺
      bu ne tam bir fondöten ne pudra. Krem yapıda fondöten diyebilirim. Hiçbir renkli ürünü suyla tam anlamıyla temizleyenezsiniz.temizlik için size bioderma sensibio h20yu öneririm
      iyi günler

      Sil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...