Menü

21 Haziran 2012 Perşembe

Cilt Bakım Ürünlerimi Değiştiriyorum..

Herkese merhaba.
Yaklaşık 6 aydır Bioderma Sébium serisinin ürünlerini kullanıyorum ama artık bir değişiklik yapmak istiyorum ve cildimde daha büyük değişiklikler yaratan ürünlere yönelmek istiyorum.
CİLT TİPİM KARMA-yanaklar kuru ve SİVİLCEYE meyilli

Bioderma sebium gel cilt temizliğini güzelce yapıyor.Sonrasında tonik kullandığımda toniğe fondöten,pudra ya gelmiyor ya da yok denecek kadar az geliyor.Sabun içermez lakin parfüm içeriyor.Çok rahatsız edici bir kokusu yok ama ben biraz kokuya hassasım
Sebium hydra kremi  kış-sonbahar döneminde daha çok kullandım.Çünkü o dönem haftada 1-2 kere tretin kullanıyordum.Kullandığım sürece memnun kaldım ama içeriğini pek beğenmediğim için bir daha almayı düşünmüyorum.

Pore refiner ise benim vazgeçilmezlerim arasına girdi.Bioderma'nın sitesindeki gözenekleri küçültür,cildi parlaklık kazandırır vs ifadelerin hepsini hep birlikte görmezden gelelim.Pore refiner harika bir makyaj bazı.Makyaj öncesi kullandığımızda gözenekler neredeyse gözükmüyor,uzun saatler sonra bile ciltte parlama olmuyor ve böylece makyaj çok kalıcı oluyor.Benim gibi karma ciltliler t bölgesine ve gözeneklerin olduğu bölgelere,yağlı ciltler ise göz çevresi hariç tüm yüze kullanabilir.MB'de pore refinerdan çok memnun yazısı için buraya
Sébium serumu düzenli kullanamadığım için net sonuç veremiyorum.Aldığım dönemde tretin de kullandığım için ağır geleceğinden kenara kaldırdım.Etkili bir ürüne benziyor.


Bioderma'dan son ürünüm ve yine vazgeçmesi zor olanlardan Sensibio H2O.Hem göz hem yüz makyajı temizliğinde kullanıyorum.Bazen de tonik niyetine yüz yıkama sonrası kullanıyorum.Her türlü çok memnunum.İçinde çok az kimyasal olduğu ve özellikle parfüm olmadığı için daha da severek kullanıyorum.

Yazdıklarım dışında kullandığım ürünlere var ama en çok kullandıklarım bunlar.Bunlar da ya bitti ya da içlerinde çok az kaldı.Daha farklı markalara yönelmek istiyorum.İtsbeauty forumdan arkadaşlarım Priori,Skincode ve Biotherm markalarını önerdi.Priori advanced serisinden gentle cleanser,daily defense daha çok kafama yattı ve Priori'ye ilave olarak Dermalogica daily microfoliant.



İçimden bir seste Biotherm al diyor :D  Siz neler tavsiye edersiniz? Cilt bakımında memnun kaldığınız markalar hangileri?

En az 2 litre içmeyi ve gülümsemeyi ihmal etmeyelim.Hatta en güzeli Madagaskar 3' e gidin.Bol bol gülüyore,güzelleşiyore :)) 







6 yorum:

  1. Priori hakkında bir fikrim yok, Biotherm ile Skincode'u kıyaslayınca ben Skincode diyorum :) 2 sene önce temizleyicisi, gündüz kremi ve gece kremini almıştım. Aşırı köpüklü ürünleri sevdiğimden temizleyicisine çok alışamamıştım ama gündüz ve gece kremi güzeldi.

    YanıtlaSil
  2. skincode daha ağır bastı sanki :)
    Tatlım kelime doğrulamayı kaldırırsan kolay yorum yapılabilir:)

    YanıtlaSil
  3. Onorr Priori'den allabout çok güzel diye bahsetmiş.Özellikle daily defense spf30 6 aydan sonraki bebeklerde bile kullanılabiliyormuş.Skincode kremleri aklımda tutayım.Teşekkür ederim:)

    pembe fiyonk çok zor dimi konu cilt olunca kesin konuşmak :) Skincode'a kocaman bir artı öyleyse:)

    YanıtlaSil
  4. Kelime doğrulamayı spamlar yüzünden koyduk.MB ile konuşup kaldırabiliriz.Şimdilik geçici olarak kaldırayım :)

    YanıtlaSil
  5. Skincore cilt yapın için biraz ağır değil mi? Neticede hemen hemen herkes söyler ki, böyle şeyler içten beslenmeyle kalıcı bir düzene girer. Bugüne dek cildinde olumlu yönde değişim olan insanlar ya düzenli ve uzman kişilerce cilt bakımı -peeling, spa vs.- yaptırmış kişilerdir, ya da belli bir rutine ve estetik işlemine sokmuşlardır bünyelerini. Yani, açıkçası ben eczaneden yüz jeli arayışındayken konuştuğum eczacı bana 'bu ürünleri yaşadığınız müddetçe kullanmalısınız, yoksa etkileri kaybolabilir' demişti. Bioderma'nın gözenek küçültücü kremi de bu ürünlere dahil.

    Açıkçası, belki de maddi durumdan dolayı bana biraz gereksiz pahalı gelen ürünler bunlar. Ben Avene kullanıyorum. Cildimi de güzel arındırıyor. Zaten şifalı suların çevresinde kurulmuş bir yerden filizlendiği için, rahatlatıcı etkisi de var. Ben böyle düşünüyorum bu konuda.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili adsız yorumun için teşekkür ederim.Çok geç fark ettiğim içinde özür dilerim.
    Skincode'u eledim dediğin gibi.Priori daily defense,dermalogica microfoliant aldım.Temizleme jeli almadım henüz ama onu da Priori'den almayı düşünüyorum.
    Beslenmenin önemi çok büyük.Zaten ne zaman düzensiz beslenmeye başlasam cildim bozulur.
    Avene de oldukça kaliteli bir marka.İlerleyen günlerde clenance jeli almayı düşünüyorum bende :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...