Menü

11 Haziran 2013 Salı

Dermalogica Daily Microfoliant ile Günlük Peeling Keyfi


Daily microfoliant Dermalogica'nın En popüler ürünlerinden desem yanlış olmaz sanırım.Benim cildim çok hassas değil aslında(Karma) ama klasik peelingler bende hep tahrişe yol açıyor ve sert tanecikleri cildimin çizilmesine neden oluyor.En son aldığım ''Yves Rocher kayısılı peeling'' te tahriş edince artık Dermalogica daily microfoliant almanın zamanı gelmiştir dedim.

''Daily microfoliant pirinç özlü içeriğiyle kalıntıların temizliğini sağlıyor ve cilde aydınlık veriyor.İçeriğindeki salik asit,papain ve pirinç özleri cildi yumuşatır ve cildin yenilenmesine yardımcı olur.Ayı üzümü,aspergilis,greyfurt ve meyan kökü ciltteki düzensiz pigmentasyonun dengelenmesine yardımcı olur.Yeşil çay,ginko ve yulaf cildin sakinleşmesine yardımcı olur ve cildi tazeler.Her gün kullanılabilecek kadar naziktir.''(Marka açıklaması)

Ben bu peelingi her gün kullanamıyorum üşengeçliğimden dolayı ama üst üste kullandığım günlerde de zararını görmedim.Genellikle 2-3 günde 1 kullanıyorum.Avucumda ürünün una yakın toz yapısı görünüyor.Suyla temas ettiğinde kremsi ve çok minik tanecikler içeren bir peeling haline dönüşüyor ve tüm makyaj kalıntılarını cildi yormadan temizliyor.Siyah noktaları da  hafifletiyor ve T bölgem daha az yağlanıyor.Daily microfoliant benim için olmazsa olmaz artık.Cildimi bunca zamandır diğer sert tanecikli peelinglerle boşuna yormuş,yıpratmışım.

Kullanım şekli: Temizlenmiş cilde yarım çay kaşığı peelingi ıslak elimize alıp krem kıvamına gelene kadar köpürtüyoruz ve nazikçe göz çevresi hariç dairesel hareketlerle  1 dakika boyunca uyguluyoruz ve bol suyla duruluyoruz.

Pirincin etkisinden olsa gerek her kullandığımda cildim daha aydınlık oluyor. Daily microfoliant hassas ciltlere ilaç gibi gelecek olsa da tüm cilt gruplarının rahatlıkla  kullanabileceği ve kullandıkça daha çok seveceği bir peeling.Hep olumlu yazdım ama yazacak tek olumsuz yönü fiyatı olsa gerek.Ürün miktarı ve kullanım süresini dikkate aldığımızda görmezden gelebiliriz:) Ben haftada 2-3 kere kullanmaya devam edersem 1 seneye yakın gider sanırım.  Fiyatı 150-180 TL ve 75 g

ingredients: Microcrystalline Cellulose, Talc, Sodium Cocoyl Isethionate,Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Glutamate, Colloidal Otmeal,Oryza Sativa(Rice) Bran,Oryza Sativa(Rice) Starch,PCA,Allyl Methacrylates Crosspolymer,Hydrolyzed Wheat Protein,Limonene,Methylparaben,Allantoin,Salicylic Acid,CitrusGrandis(Grapefruit) Peel Oil,Papain,Ginko Biloba Leaf Extract ,Camellia Sinensis Leaf Extract,Glycyrrhiza Glabra(Licorice) Root Extract,Cyclodextrin,Melaleuca Alternifolia(Tea Tree) Leaf Oil,Titanium Dioxide(Cl 77891)

14 yorum:

  1. ben de istiyorum bundan yahu, herkes öve öve bir hal oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Övülmeyecek gibi değil ki.Peeling cilt bakımının bir parçasıysa bunu denemelisin canım:)

      Sil
  2. merhabalar ürünü ilk açtığımda bana eksikmiş gibi bir his uyandırdı doluluk bazında sizde de öyle oldu mu acaba :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Kutu ağzına kadar dolu değildi benimde ama zaten ürün 75g.O yüzden kutu ürün miktarına göre büyük olduğu için baya boşluk var

      Sil
  3. merhabalar. bu ürün hakkında birşey danışmak istiyorum. ürünü aldığınızda delikli olan kısmın altında koruma bandı var mıydı acaba? içime dert olduda :) bilgilendirirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elif merhaba.Yoktu canım benimkinde koruma bandı.İçin rahat olsun.Dıştaki kutusunda koruma banı vardı ama

      Sil
  4. çok rahatladım, teşekkür ederim :)aklıma takılan bir şey daha var. üstünde üretim tarihi ve son tüketim tarihi yazmıyor malesef. nemlendirici kreminide kullanıyorum bu markanın. onlarda üretim tarihi var ama maske ve peelinginde yok.
    keşke öğrenebilmemizin bir yolu olsa. ben biraz titizim galiba bu konuda :) ama o kadar para veriyoruz değil mi :) eczacılarda bilinçsiz malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim:) Hiç dikkat etmedim üretim tarihi yazıyor mu diye ama bozuk olsaydı anlardık kullanırken bence.Hangi nemlendricisini kullanıyorsun?Memnun musun?Bende nemlendirici de Dermalogica'ya geçmeyi düşünüyorum da:)
      checkcometic.net diye bir site var,oradan ürünlerin üretim tarihini kontrol edebiliyorsun ama listelerinde dermalogica malesef yok.
      Eczacıların çoğu senin benim kadar bilmiyor.O yüzden kullanıcı yorumlarına önem veriyorum ben

      Sil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. ultra sensiteve tint ürününü kullanıyorum. memnunum, sanada tavsiye ederim :) checkcosmetic sitesini biliyorum evet. orda yok dediğin gibi. geniş çaplı araştırdım. nette hiç bi yerde bulamadım. napalım aldığımız yere güvenip kullanmaya devam edeicez artık :) birde daily microfoliant izlenimlerini almak isterim :) nasıl sonuçlar? ben daha yeni kullanmaya başladım haliyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ultra sensitive güzel ürüne benziyor.30 faktörmüş koruması da,oldukça iyi.Tester edinsem iyi olacak:) Daily microfoliant ile aram hala oldukça iyi.Kullandıkça cildimdeki koyulaşmalar açıldı.Siyah noktalarım da küçülüyor düzenli kullandığımda.İnşallah sende seversin

      Sil
  7. Merhaba; Ben de iyi bir peeling ve maske arayışındayım. Her peelingi ve maskeyi malesef kullanamıyorum, cildim çok hassas. Her peeling ve maske cildime uymuyor. Alerjik reaksiyon gösterip sivilcelenmeye sebep oluyorlar. Ben derinlemesine temizlik için peeling ve maske kullanırken,alerjik reaksiyon gösterip sivilcelenmeye sebep oluyorlar :D Bu seferde peeling ve maske kullanmak istemiyorum, ama derinlemesine temizlik içinde şart olduğunu biliyorum.

    dermalogica'nın sitesine baktığımda çok çeşit var, kafam karıştı. Bana ürün önerirseniz çok sevinirim. Direkt gidip yetkili kişiden öneri almak hiç istemiyorum, sırf ürün satmak için alakasız ürünleri kakalayıp cildimi mahfediyorlar :D O yüzden yardımcı olursanız sevinirim,
    Benim yanaklarım kuru da değil yağlı da değil, normal. Ama alın burun çenem yani T bölgem yağlıdır. Kısacası karma bir cildim var, aynı zamanda da oldukça hassas ve yanlış üründe sivilcelenmeye müsait bir cildim de var. Bu durumda bana hangi peeling ve maskeyi önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Alerjik ciltler için doğru ürün bulmak zor malesef.Dermalogica daily microfoliant benim şu zamana kadar kullandığım cildimi tahriş etmeyen tek peeling.O yüzden sizin cildinize de uyacağını düşünüyorum.Kullanırken sivilcelere değdirmeyin ve bastırmadan uygulayın.Maske olarak kendiniz evde kil maskesi yapabilirsiniz.Yaklaşık 1 tatlı kaşığı kil,1 tatlı kaşığı su veya gül suyu krem kıvamına getirene kadar karıştırıp uygulayın.kuruduğunda yıkayın.Uğraşamam derseniz nuxe markasının kil maskesi de güzel.
      Şimdilik aklıma gelenler bunlar.İlave olarak kullandığınız ürünlerin alerji yapmaması için az kimyasal içermesine ve dermokozmetik olmasına dikkat ederseniz daha az reaksiyon gösterir cildiniz.
      Işıl ışıl ciltler dilerim:)

      Sil
  8. merhaba! bu ürünü sivilceli ciltlerde kullanabilir miyiz? sivilcelerim çıkıyor ve 1-2 hafta kalıyor ve hep iz bırakıyor :( delik deşik oldu cildim :( bu peeling bana yardımcı olur mu?

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...