Menü

25 Mayıs 2012 Cuma

Makyaj öncesi ilk adım : Arındırılmış bir cilt!

İşin aslı şu ki; cildimiz ne kadar sağlıklıysa, ten makyajımız da o kadar mükemmel oluyor. O yüzden o koca totonuzu kaldırın ve cildinizi ihmal etmeyin :) Cildinizi dinleyip neye ihtiyacı olduğunu öğrenin ve ihtiyaçlarını karşılayın!


Mesela benim cildim sert davranılmaya gelemiyor, kendisi çok duygusal. Bu yüzden onu çok yormuyorum. Haftada 2 kez kil maskesi, siyah noktalarım için de 2 haftada bir burun bantlarından destek alıyorum. Benim kullandığım ürünler La Dione Spa ve Gratis'in kendi markası olan burun bandı.

Öncelikle burun bandıyla başlayalım. Benim cildim karmadan yağlıya dönük, kendini bilmez bir cilt olduğundan siyah noktalarım ilk gençlik yıllarımdan beri canımı sıkmıştır. Bu zamana kadar pek çok siyah nokta bandı kullandım. En memnun kaldığım ise bu olmuştur heralde. Yalnız sadece burun için bantları var Nivea'nın ki gibi yüzün diğer bölgeleri için de olsa keşke. Shayna'cığım da Watsons'ın bantlarından şurada bahsetmişti. O da çok memnun. Bilmiyorum belki de bütün siyah nokta bantları aynı işe yarıyordur. Seçim size kalmış.

Cildimi arındırmak için kullandığım diğer ürün ise la Dione Spa. Bu ürün için de belli bir marka öneremeyeceğim çünkü şimdiye kadar kullandığım hemen hemen bütün çamur maskeleri aynı işlevi görüyor. Gratis'e her gidişimde dana boy pakediyle dikkatimi çektiği ve %50 indirimde olduğu için la Dione aldım. Maske iyi ama ambalaj kötü. Tüp ambalajına kanmayın çünkü ürünü içinden çıkartabilmek için kocamdan büç desteği alıyorum.

Bu tarz maskeler cildimin yağını dengeleyip arındırıyor ve sivilcelerimin iyileşmesine yardımcı oluyor. Ciltteki çatlak ve selülite de iyi geldiği yazıyor ambalajında ama ben hiç denemedim.
Bu arada geçen gün Douglas'ta cilt bakım uzmanı Sheseido'nun kil maskesini önerdi. Kil maskesine o kadar para verilir mi emin değilim ama aklımda kaldı.

Siz cildinizi arındırmak için neler kullanıyorsunuz ? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler

MB

4 yorum:

  1. Shisedio'nun peelingine 84 TL'yi bayılmış bir zavallı olarak şunu diyorum: sakın, sakın, sakın...

    Ben bir diğerinden farklı iş yapan kil maskesi ya da peeling görmedim henüz. O yüzden, bu tür ürünlere haddinden fazla para vermeye hiç gerek yok diye düşünüyorum :) Doğal, içinde az kimyasal olan ve ucuz maske ve peeling candır :)

    YanıtlaSil
  2. eheh beklediğim cevap geldi sanırım :)

    YanıtlaSil
  3. Her gün yüzümü fırçayla temizlediğim için ayrıca yüz peelingi kullanmıyorum. Ama haftada bir maske yapıyorum. Benim de tercihim paraben barındırmayan, sivilceleri yatıştıran ve tabi ki ucuz ürünler. (:

    YanıtlaSil
  4. ben ladioneden inanılmaz memnunum, sakın bırakmayın!

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...