Menü

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Saraybosna'da Bir Gün

İşte uzun zamandır sizinle paylaşılmayı bekleyen bir post ile daha karşınızdayım :) Bu aralar çok tembel bloggerlarız biliyoruz . Ama çok güzel yazılar sizleri bekliyor. Birazcık daha bekleyin.

Saraybosna'ya Dubrovnik dönüşü gittik ve bir gece kaldık. Yarı akraba ziyareti, yarı turistik gezi olan ziyaretimde çok detaylı olarak gezemesem de şehir merkezini sizin için elimden geldiğince fotoğrafladım.

Şehir çok güzel fakat aynı oranda hüzünlü ! Çok güzel bir şehir fakat şehir merkezindeki devasa mezarlık başta olmak üzrere şehrin her tarafında savaşa dair kalıntılar görmeniz 10 yıl önce orada yaşanan savaş gerçeğini tabiri caizse kafanıza çakıyor.
Yukarıda görmüş olduğunuz anıt mesela! Savaşta ölen çocukların anısını canlı tutuyor. 
Ya da bir cephesi mantar panosuna dönmüş bu evler!


Bunun dışında şehirdeki binalar çok güzel. Avusturya döneminden kalma binaların arasında dolaşırken bir anda kendinizi Osmanlı eserlerinden biri olan Başçarşı'da buluyorsunuz.


Başçarşı'nın içinde yer alan Bezistan kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz bir yer. Kapalı çarşı kıvamında fakat daha küçük versiyonu.
Tabi akıllı bıdık ben, içeride fotoğraf çekmeyi unutmuşum :(
Bunun dışında başçarşı'da bol bol hediyelik eşya dükkanı bulabilirsin. Bir ara bütün paramı burada bırakacağım sanmıştım :)


Bakır cezvelerden bir tane kaptım :) Bir gün kahvemi içmeye beklerim :))
Bu köftelerin adı nedir bilmiyorum :) Ama hayatımda yediğim en lezzetli köfteler. Pidenin içinde sundukları köftelerin yanında sadece soğan yiyorsunuz . (Burada olsa bu ne be yanında hiç garnitür yok diye söylenirdim kesin :) )
Ve Hırvatistan-Bosna ziyaretlerim sırasında beni yalnız bırakmayan DM'ler. Kişisel bakım ürünleri, makyaj malzemeleri satılıyor içerisinde. Tabi ki bendeniz hergün gidip alışveriş yaptım :D Çok cici şeyler vardı. Fiyatlar ise tabi ki Türkiye'den daha ucuz!
Ha bir de Balkanlarda 4 ülke gezdim (Kosova, Karadağ, Hırvatistan-Bosna). Ne güzel hiçbiri fast food istilasına uğramamış diye düşünürken Saraybosna'da çarşaf çarşaf McDonalds'ın açılışını duyuran ilanları gördük. Bakir topraklar hızla fethediliyor (:
Vee... yorgunluk kahvesi. Keşke bir gün daha kalabilseydim :(

7 yorum:

  1. kıbrısın gazimağusasına çok benzettim kahvemiz orta olsun tabi sonra falda bakmak lazım :)

    YanıtlaSil
  2. babamın memleketi :) ben de çok istiyorum görmeyi ama bu postla da gitmiş kadar oldum. saol canım :)

    YanıtlaSil
  3. @tuem kıbrıs'a hiç gitmedim ama çok merak ediyorum :)
    kahve konusunda fal bakamıyorum ama bir ara topluca kahve içmek lazım :))

    @tubitos mutlaka gidip görmen lazım hem bahanen de hazır babanın memleketiymiş ;)

    YanıtlaSil
  4. Köfte beni gece gece acıktırdı, nasıl istediiiiiiim deli gibiii :)

    YanıtlaSil
  5. valla çok güzeldi Onorr :)) tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  6. küçücük bir yer sessiz sakın ama bi o kadar da eğlenceli özellikle geceleri :)

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...