Menü

20 Ocak 2011 Perşembe

Saç Uzatma Hikayem 1


Yaklaşık 3 sene önce saçlarım bu boydaydı.Fotoğraf kalitesi kötü olduğından saç yapısı ve rengi tam belli olmasa bile boyu belli oluyor en azından.Bu modelle bundan başka hiç mi fotoğrafı olmaz insanın ya:)Malesef gün ışığında çekilmiş bir fotoğrafım bile yok!

Bu modelden önce saçlarım harika bir Bob modeliydi.Saçlarım uzayınca düzelttirmek için kuaföre gittim ve saçımı bu hale getirdi,yine Bob modeli ama bu sefer çok daha kısa.Kuaförlerin elinin ayarı olmadığından vur deyince öldürüyorlar işte..

Saçlarımı istemediğim boya gelince bunalıma girdim ve bende kendimi o gündenden bugüne  saçlarımı uzatmaya adadım resmen.Saçlarım  kısa bob modeline geldikten 3 ay sonra çıtçıt kullanmaya başladım.Başlarda amatörce takıyordum ama zamanla eli alışıyor insanın.Ustalar hariç anlaşılmıyordu çıtçıt taktığım ama bu da bana yetmiyordu.Her gün tak çıkar tak çıkar sıkılıyorsun bir süre sonra.Bitkisel yağlar,otlar,şunlar,bunlar derken saçlarım neredeyse istediğim boya ulaştı.İlerleyen günlerde uzatmak için neler yaptığımla ilgili post hazırlayacağım.

3 yıl boyunca Bob modelinden kurtulup,orantılı katlara sahip olabilmek için 3 kere kuaföre gittim ve bazı zamanlarda uçlarından azcık kendim aldım.Fotoğrafta gözükmeyen birde kahkül kestim kendime.Saçımın yarısını kahküle ayırmışım farkına varmadan:) Siz siz olun kendinize kahkül kesmek gibi bir girişimde bulunmadan önce uzun uzun düşünün..

Ve tataammm..Saçlarımın yaklaşık 3 yıl sonraki hali:


Aslında saçlarım tam istediğim boyda değil.4parmak daha uzamasını ve tüm saçlarımın aynı boyda olmasını istiyorum.En az 1 yıla daha ihtiyacım var sanırım:(( Bakalım göreceğiz..

Siz saçlarınızı uzatmak veya genel  bakımı  için neler yapıyorsunuz,nelere dikkat ediyorsunuz?

22 yorum:

  1. ay süper tam benim istediğim boy ben de uzatmaya çalışıyorum saçlarımı :) bazı bitkisel karışımlar var saçların daha hızlı uzaması için ama hiçbirini bilmiyorum :/

    YanıtlaSil
  2. Gözdecim en kısa zamanda yaptığım karışımlardan bahsedeceğim.Şimdilik sana kimyasal içeriği düşük şampuanları kullanmanı ve her gün 1 tane yumurta yemeni öneririm.Hiç sevmem yumurtayı ama hem tırnak hem saçlar için en etkili besin

    YanıtlaSil
  3. saçların mükemmel görünüyor Shayna'cım

    YanıtlaSil
  4. shaynammm,süpersinnn,saçlar müthiş:)

    YanıtlaSil
  5. Mission,Özge çok teşekkür ederim..
    Beğenmenize çok sevind,m:X

    YanıtlaSil
  6. shayna tatlım bende çok beğendim saçlarını:) benim saçlarım bundan biraz daha uzundu geçen kırıklarını aldırdım az kısaldı haliyle ama saçlarım durdurulamaz bir hızla uzadığından 2 hafta sonra eski hallerine gelirler :DDDDD ben de tek boya getirmeye çalışıyorum çok severim öyle sağlıklı tek boy saçı:) bir an önce gelsinler ama dimi:)ikimize de kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  7. archi teşekkür ederim:X Ne güzel ya senin saçların hemen uzuyo,fotoğrafını görmüştüm uzun saçlarının:)
    benimkiler çok inatçı:) kolay gelsin ikimizede:)

    YanıtlaSil
  8. selem merhaba gerçekten süper olmuş saçların, bob modelide çok yakışır ama favorim uzun ve hepsi tek boy olmalı, Alah nazardan saklasın inşallah istediğin düzeye gelir saçların

    YanıtlaSil
  9. aynı dertten muzdaribim:( benm de bob modeliydi başta süper oluyo ama insan sıkılıyo, bi de benim sarıydı, iyice yıprandı yılalrdır sarı yapa yapa, 2 yıldır sadece2 kere kestirdim şimdi seninki kadr uzamadı tabi ama baya iyi, bi de sarısından oryalinden kurtulmak istiyorum, kahve de tutmuyo , şimdi bıraktım shwartzkopun( böyle yazılmıyo tabi:)) saç bakım kremini her banyoda kullanıyorum baya yumuşadıi uzuyo da, seneye düğünüme seninki kadar olursa süper olucak.bu arada blogunu da izlemeye aldım:) beklerim benmkine

    YanıtlaSil
  10. -Scissor Hands çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.Çok mutlu oldum:) Uzun ve aynı boy saçlar tek hayalim ♥♥♥

    -goncaninsepeti yakın zamanda saç uzamamı nasıl hızlandırdığımdan da bahsedeceğim.Belki sana da faydası dokunur.Oryal kurutmuştur iyice saçlarını tabi.Düğününe istediğin boya gelmezse çıtçıtlar ne güne duruyor tatlım :) Sen o zamana kadar iyi bak saçına yeter..
    Teşekkür ederim yorumun için.Bloguna uğrayacağım:)

    YanıtlaSil
  11. Shayna inşilih kesmezsin bir daha saçlarını uzun çok yakışmış, bir ara sen de benim bloguma gel

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel uzamış saçların uzun saçların havası her zaman farklı yaa :)) çOk seviyorum böyle görünce bakımı zor oluyo ama .Benimde saçlarımın bu boya gelmesine çok az kaldıda sürekli sıkılıyorum gidiyorum kat attırıyorum sonrada hepsini tek boya getircem die kestirmeye gidiyorum derken bi istediğim boya ulaşamadım..1 yıl gitmesem belimde olurda ben sabırsızım çok:)))))

    YanıtlaSil
  13. sen de benim gibi sabırsızmışsın didem :)

    YanıtlaSil
  14. Didem teşekkür ederim.
    Çabucak uzasın diye neler çektim bir bilsen:) Saçımda boya olmadığından sanırım bakımı hiç zor değil.Şampuan,saç kremi dışında haftada bir saç bakım yağı uyguluyorum o kadar.
    Azimli,kararlı ol canım.hele o kuaförlere hiç kanma:)Bayılırlar kesmeye:)

    YanıtlaSil
  15. hepsini aynı boyda kesip uzatsan süper olur

    YanıtlaSil
  16. çok güzel olmuş saçların shayna:)

    ben dalgalı-kıvırcık olduğum için hep uzun kullanıyorum mecburen. bazen belime yaklaşıyor, sonra annemin gazına gelip omzumda kestiriyorum, pişman olup hiç kestirmemeye karar veriyorum, uzama sürecinde sıkılmaya başlıyorum :D benimkide böyle bi döngü işte yıllardır aynı

    YanıtlaSil
  17. @scissor hands 81 bende aynısını düşünüyorum ama şimdi aynı boy yapmam imkansız.önler ve yanlar arkadan baya kısa.

    @espadrilles teşekkür ederim canım.
    Dalgalı-kıvırcık saçlara uzun çok yakışıyor bence.kısa olunca yatıştırmakta zor oluyordur.Bence kıyma saçına uzat:))

    YanıtlaSil
  18. en kısa boy nerede çok kısalır mı saçların kesersen

    YanıtlaSil
  19. tam trarif edersen çözüm bulabiliriz belki

    YanıtlaSil
  20. Ben de bir kuaför kurbanıyım, ortaokulda saçlarım baya gür ve kıvırcıktı, bir kuaför saçımı fönlü hali kulak memelerime gelen mantar modelinde kestiği gün saçlarım küstü, dökülmeye ve uzamamaya başladı, sonra işin içine boya vs girince zaten hepten gitti saçlar. 1.5 senedir bende saç uzatmaya çalışıyorum, ama saçlarım kıvırcık oldugundan uzadıkça daha da kıvırcıklaşıp kısa görünüyor, en son HC saç bakım yağı aldım, ama saçlarım süper oldu diyemem, bakalım ilk şişenin bitmesini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  21. Seninle aynı durumdayım ilk bob modelim daha uzunken kuaförün azizliğine ugradım nisan ayında 2 ay geçti 1,5 cm uzadı yani sanırım cok hızlı uzamıyor. :( susam yağı,badem yağı,çam terebentin,saf zeytinyağı ve bepanten ampul aldım. normalde ölçüleri var. 1 yemek kaşığı gibi ama ben şişelerin hepsini bir kavanoza boşalttım. bu hafta sonu başlamayı düşünüyorum umarım işe yarar.
    Birde çam terebentini 1 kapak kadar şampuanınıza katabilirsiniz. Onu da deniyeceğim.

    YanıtlaSil
  22. 2 ayda 1,5cm çok az.Demir,vitamin vb. eksikliğiniz olabilir mi?Bence bir kan tahlili yaptırın.Ölçülere bende pek uymuyorum.Genelde sizin gibi ya yağların tamamını,ya da yarısını karıştırıp ampüllerden ekliyorum.Çam terebentin sürekli kullandığımda saçlarımı kurutuyor.Saçlarım döküldüğünde avcuma aldığım şampuana biraz ekleyip kullanıyorum.Böylece kurumuyor.Katkınız için teşekkürler.Sevgiler..

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...