Menü

29 Ocak 2011 Cumartesi

Oriflame Beauty Face Primer - Oriflame Beauty Makyaj Bazı


Fondötenden önce sürmek için aldım bu bazı.Aslında fondötenlerde genelde kalıcılık sorunu yaşamıyorum ama  fondötenin cildimle temasını en aza indirmek için baz kullanma ihtiyacı hissettim.
''Hafif yapılı losyon şeklinde makyaj bazı formülündeki silikonlar ile cildinizi yumuşatır, yatıştırır ve matlaştırır. Fondöten veya pudra altına uygulayarak makyajınızın uzun süre kalıcı olmasını sağlayın. Göz farı makyajınız için de baz olarak kullanabilirsiniz. 30  ml.''
Oriflame sitesinde bu şekilde tanımlıyor bu bazı.Bende kullanan biri olarak birkaç cümle kurayım.

Dior Nude,Dior Forever ve Maybelline Affinitone'dan önce kullandım.Dediğim gibi normal şartlar altında da makyajda kalıcılık sorunu yaşamadığım için bu anlamda etkisini tam olarak bilemiyorum.Yine de yorum yapmamı isterseniz fondötenler 8 saat boyunca sürdüğüm gibi duruyordu.

Malesef matlaştırma sağlamıyor.Aksine benim cildim baz sürmediğim zamanlara nazaran daha fazla yağlandı.Oysa kış mevsiminde cildimde yağlanma pek olmaz.

Cilde yumuşaklık veriyor vadettiği gibi ama şu silikon mevzusu beni düşündürüyor.Silikonlar gözeneklerimizin hava almasını engellediği için siyah nokta ve sivilceye sebep olabilir.Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım ama her gün kullansaydım siyah nokta patlaması yaşayabilirdim belki de.

Oriflame bazı sürdüğüm zaman nemlendirici kullanmadım çünkü bu baz karma-kuru cildimi yeterince nemlendirdi.

Kullandığımda minik sivilcem vardı ve o büyümedi.Baz kullanmasaydım minicik sivilcem büyük ihtimalle kocaman sivilce haline dönüşürdü ve geçmesi aylar alırdı.

Göz farı için kullanılabildiğini inanın ilk defa Oriflame'ın Sitesinde bakınca gördüm.Bir arada fardan önce deneyip yazımı düzenlerim.

Ben bu bazı sevdim.Uygun fiyata alınabilecek bazlardan biri.Ben indirim fiyatıyla 12 TL'ye almıştım.İndirimsiz katalog fiyatı da 19,90 TL


Yapısı fotodan da anlaşılacağı üzere nemlendirici losyon kıvamında.Fotoğraftakinin çeyreği yetiyor bana.

Kullanılışı: Temizlenmiş cilde Oriflame bazdan nohut kadar sürüp,1-2 dakika cildin emmesini bekleyip fondöten veya pudrayı sürüp makyaja devam ediyoruz =)

İçindekiler/İngredients: aqua, cyclopentasiloxane, isononyl isononanoate, cyclohexasiloxane, talc, caprylyl methicone, polyglyceryl-4 isostearate, butylene glycol, cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone, hexyl laurate, polyethylene, methyl methacrylate crosspolymer, bis-peg/ppg-14/14 dimethicone, sodium chloride, methylparaben, propylparaben, silica, ethylene brassylate, hydrogenated castor oil, disodium edta, dimethicone, triethoxycaprylylsilane, ci 77891

1 yorum:

  1. Avon'da da Magix face perfector diye bişi var ben de onu kullanıyorum arada baz olarak. -Üstüne de ağır fondöten sevmediğim için calming effects skin revival kullanıyorum.- Spf 20 koruması da var. gayet memnunum ama sık kullanmadığım için cilt için iyi-kötü etkilerini bilemicem... didem

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...