Menü

4 Nisan 2012 Çarşamba

Kararsız Damatlara Gelin Adaylarından Nasihatler

Geçen yıl evleniyor olmamdan dolayı evlilik hazırlıklarıyla ilgili bol bol yazı hazırlamıştım hatırlarsanız. Ama bu yıl bu blogun bir gelini daha olacak ^_^ Bu yüzden evlilik hazırlıklarıyla ilgili yazılarımız için beklemede kalın.



Ama bu seferlik gelinlerle ilgili değil de damat adaylarımızla ilgili bir yazı yayınlıyoruz. Çünkü itiraf edin biz hayalimizdeki gelinliğin içinde nasıl görüneceğimizi düşünürken; sevgili eşlerimizi ikinci planda bırakıyoruz. O zaman bu seferlik araştırmacı ruhumuzu sevgili damat adaylarımız için kullanalım. Damatlık seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrenip; zamanı geldiğinde içimizdeki stil danışmanını ortaya çıkaracağız. Çünkü emin olun damatlık için alternatifleriniz hiç de sandığınız kadar az olmayacak.


Kişiye özel gömlek ve takım elbise dikiminin öncü markası Milimetric’in Kurucu Ortağı ve İmaj Danışmanı Kağan Gökalp, damat olmaya hazırlananlar için smokinler hakkında bilinmeyenleri anlattı…

Kağan Gökalp’e göre smokin seçiminde dikkat edilecek en önemli nokta kumaş. Zira özellikle sıcak yaz gecelerinde yahut kapalı salonlarda düzenlenen törenlerde giyilen smokinlerin sizi terletmemesi ve hareket ettikçe kırışmaması büyük önem taşıyor. İpek smokin kadar, yün veya moher yün karışımlı smokinlerin de doğru birer seçim olacağını anlatan Gökalp, “Bu kumaşların en önemli özelliği az kırışmaları ve çok terletmemeleridir. Kıyafetin terletmemesi için kumaşla birlikte kullanılacak astarın da dikkatle seçilmesi gerekir. Doğal pamuktan yapılan ve hava alan ‘cupro bemberg’ en az terleten astar cinsidir” dedi.


Mükemmel duruş kalıp ile başlar…

Smokin dikiminde, kumaş ve dikiş kalitesi kadar önemli olan bir diğer ayrıntı ise kalıp. Zira kişinin anatomisine uygun dikilen smokin hem hareket rahatlığı sağlıyor hem de fazla kusurlarını kapatıyor. Smokinin prova yapılarak kişinin anatomisine uygun dikilmesinin çok önemli bir ayrıntı olduğunu anlatan Gökalp, “Örneğin, Milimetric terzileri ölçünüzü alarak, itinayla size özel kalıp çıkarır. Bu şekilde dikilen bir smokin, özel kesim tekniğiyle, vücudunuzun beğendiğiniz yönlerini ön plana çıkarırken, barışık olmadığınız kısımlarını saklar. Böylece boy sorunu olanlar, olduklarından daha uzun, kilo sorunu olanlar daha zayıf görünür” dedi.
En değerli smokinin elde dikilen smokin olduğunun unutulmaması gereken bir ayrıntı olduğuna değinen Gökalp, giyim gustosuna sahip olan insanların bu ayrıntıyı ilk bakışta fark edeceklerini de sözlerine ekliyor.


Nasıl seçim yapmalısınız?

Atletik yapılı ve kilo sorunu yaşamayan erkeklerin daha fit bir görüntü için tek düğmeli smokin ceketini tercih etmesinin daha doğru olacağını anlatan Gökalp, “Bu vücut tiplerinde, dar kesim smokinler çok daha şık durur. Pantolon paçası da klasik pantolon paçasından daha dar olmalı. Paça, bolluk ve yığılma yapmamalı, ayakkabının üzerine dökülmemeli” diyor.  

Smokin pantolonunun normal pantolondan daha dar ve pilesiz olması gerektiğine dikkat çeken Gökalp, pantolonun yan tarafında boydan boya saten şerit olması gerektiğine değinerek kemer yerine kuşak kullanılması gerektiğinin de altını çiziyor. Smokinlerde şal, sivri veya mono hangi türde olursa olsun yaka çeşitlerinin saten olması da damatların şıklığı daha da artırıyor.

Gökalp, kısa boylu veya kilo fazlası olan damat adaylarının üç düğme smokinden uzak durmaları gerektiğinin altını çizerek, “Kilolu damat adaylarının tercihen iki düğmeliyi tercih etmeliler. Şal veya sivri yaka smokinleri uzun boylular giymeli” diyor. Smokin ceketinin çift yırtmaçlı olmayacağına dikkat çeken Gökalp, “Smokin ceketinin etek uzunluğu başparmak hizasında bitmeli. Bacak boyu kısa olanlar daha kısa ceket boylarına yönelebilirler. Ceketin kol boyu normalden daha kısa olmalı ki, gömleğin kol düğmesi fark edilebilsin” açıklamasında bulunuyor.




Ayakkabı ve gömlek seçimine dikkat!

Gömlek ve aksesuar bütünlüğünün de büyük önem taşıdığına değinen Gökalp, smokinin klasik havasının özel bir gömlek seçimiyle değişebileceğine dikkat çekiyor: “Smokinin içine giyilecek gömleğin bedene oturması gerekir. Özellikle kilo sorunu olmayanlar dar kesimleri tercih edebilir. Smokininizin klasik havasını tamamen size özel hazırlanan bir gömlekle renklendirebilirsiniz” diyor. Milimetric olarak şimdiye kadar müşterilerinin vücut tipine ve karakterine uygun yüzlerce orijinal çalışmaya imza attıklarını anlatan Gökalp, klasik görünümden yana olan damat adaylarını mutlaka manşetli bir gömlek seçmeleri konusunda uyarıyor.
Gökalp’e göre eğer damat adayı klasik bir şıklık istiyorsa gömleğin önündeki siyah düğmelere uyum sağlayacak papyon tercih etmeli. Daha az resmi görünmek isteyenler ise küçük yaka beyaz bir gömlek ve ince saten siyah kravat tercih edebilir. Smokin ile birlikte giyilecek ayakkabıların da önemine vurgu yapan Gökalp, “Smokinin altına rugan ayakkabı giyilir. Ayakkabı bakımlı, temiz ve iyice parlatılmış olmalıdır. Ayakkabı ayna gibi olmalı, damat adayı baktığı zaman kendisini görmeli” diyor.

Mekana göre renk seçimi…

Özellikle yaz düğünleri için farklı renkte smokin tercihi de yapılabileceğini anlatan Gökalp, beyaz smokinlerin yanı sıra beyaz ceket ve siyah pantolon kombininin de özellikle havuz başı düğünleri için revaçta olduğunun altını çiziyor.

Kullandığı kaliteli malzemeleri ile kişiye özel smokin, ısmarlama gömlek ve takım elbise hazırlayan Milimetric hakkında daha fazla bilgi almak için www.milimetric.com adresi ziyaret edilebilir, 0212  224 78 50  numaralı telefon aranabilir.


Evlilik hazırlıkları yapıyorsanız araştırmaya devam. Diğer yazılarımız için tıklayınız!

1 yorum:

  1. Dell Laptop Teknik Servis şirketi olarak paylaşımlarınızı çok beğendik , başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...