Menü

13 Mart 2011 Pazar

Rapunzel Gibi Saçlara Kim Sahip Olmak İstemez Ki ;)


Evet başlık biraz abartı oldu farkındayım :) ama konunun benim için ne kadar önemli olduğunu da anlatmaya yetmiştir herhalde.Bu yazımda saçlarımızın uzamasını nasıl hızlandıracağımızdan bahsetmek istiyorum.En azından bende işe yarayan yöntemler ve bahsedeceklerimin benim kendi tecrübelerim.Benim gibi saç uzamasında sıkıntı çekenlere bir çıkış olur yazım inşallah.

Bu konuyu çok uzun zaman önce yazmam gerekiyordu ama araya sürekli bir şeyler girdi.Hastalık,iş güç derken bu zamana kaldı.Yaklaşık 2 ay önce saç uzatma çabalarımdan bahsetmiştim.Şimdi ise kullandığım karışımlardan bahsedeceğim.



Fotoğrafta bir takım marka yağları görüyorsunuz.Bunları örnek olsun diye koydum.Başrol oyuncumuz ise kalp ile çerçevelediğim ''yılan yağı''. Yılan yağıyla ilgili nette arama yaparsanız bir sürü bilgiye ulaşırsınız.Kısaca bahsedersem bu yağın önemli özellikleri; dökülmeyi azaltıp uzamayı hızlandırmasıdır.Ayrıca saçları parlak ve canlı bir görünüme kavuşturuyor.

Şimdi benim yaptığım karışıma gelelim:

Yukarıda Barcelino yağı görüyorsunuz.Aslında ben saç uzatma macerasına atıldığımda bu yağı kullanmamıştım ama kullandığım markayı hem hatırlamıyorum hem de hemen hemen çoğu marka saç bakım yağı aynı içerikteler.Yani Barcelino veya herhangi marka saç bakım yağı kullansak da olur.

Bu yağı haftada 2-3 defa saç diplerine masa yaparak,uçlarına da elimizde kalanı sürüp 2-3 saat bekletip bitkisel bir şampuanla veya normal şampuanımızla yıkıyoruz.Yağı bir sürü bu şekilde kullandıktan sonra yılan yağını (yukarıdaki şişedeki üzeirnde arapça yazılar olandan kullandım) bu yağa ekliyoruz ve şişe bitene kadar bu şekilde uyguluyoruz.Bu arada her kullanımdan önce şişeyi iyice çalkalıyoruz.

İsterseniz yağın içine yılan yağını direk ekleyin ama yağın yarısını başka bir kaba boşaltıp ekleyin.Eğer tam şişeye eklerseniz yılan yağının yoğunluğu az olacağından etkisi de az olacaktır.

Gelelim başka bir karışıma.Bu sefer karışık saç bakım yağı yerine badem yağı kullanıyoruz.Demiştim ya başrolde yılan yağı var:) Badem yağına (Daha büyük bir şişeye koyun veya yarısını başka bir kaba aktarın) yılan yağını ekliyoruz.Haftada 2-3 defa saç diplerine masaj yaparak uygulayıp,uçlarına da elimizde kalan yağı sürüyoruz.Badem yağı yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz veya badem yağıyla zeytinyağını karıştırıp bu karışıma yılan yağını ekleyebilirsiniz.Kullanmadan önce şişeyi çalkalamakta fayda var.Bitkisel şampuanla yıkıyoruz.

ve yılan yağını tek başına da kullanabilirsiniz.Ben bunu tercih etmiyorum.Çünkü yağ bu şekilde çok çabuk bitiyor,bu da benim keseme zarar :) Kullanma şekli diğer yöntemlerle aynı.Saç diplerine masajla yedirip,parmaklarınızda kalanı saç boyuna sürüp 2-3 saat sonra bitkisel şampuanla yıkıyoruz.

Yağı sürdükten sonra streçle veya tülbent benzeri bir şey ile saçları sararsanız daha etkili olacaktır.

Yılan yağı kullanarak yaptığımız tüm karışımları en az 1 ay kullanırsak faydasını görebiliriz.Ben 2 ay düzenli kullandıktan sonra bir süre ara veriyorum.Saçlarımın uzaması yavaşladığında tekrar kullanmaya başlıyorum.

Ayrıca yılan yağı saçların dökülmesini de azalttığını da belirtmeliyim.Bir de bu yağın piyasada taklitleri mevcut.Güvendiğiniz aktarlardan veya bilindik aktarlardan alırsanız sahteyle karşılaşma riskini azaltırsınız.Yağın fiyatı 8-10 lira civarı.Şu an da Tala marka yılan yağını kullanıyorum ancak uzun dönem fotoğraftaki,üzerinde arapça yazan yağdan kullandım.Tala da 15 lira,ben indirimden 10 liraya aldım.

 Sonuçlar:

Normalde saçlarım 1 cm ya uzar ya uzamaz.Yılan yağlı karışımı düzenli kullandığımda saçlarımdaki uzamayı gözle görülür derecede fark ediyorum.Hatta önceki yazıma bakarsanız saçlarımın kısa halini görürsünüz.Yıla yağlı karışımı kullanınca saçlarım 1 ay içinde omzuma değdi.Abartmıyorum sahiden o kadar çabuk uzadı ;)

Saç uzatmayla ilgili yazılarımın devamı gelecek elbette.Sizin de saç uzatmak için yaptığınız karışımlar varsa paylaşırsanız sevinirim.

Hepimize upuzun ve sağlıklı saçlar diliyorum.

3 yorum:

  1. saç uzatamıyorum ben :(
    bazı yağ karışımlarını ben de kullandım. içine b vitamini, e vitamini ve bepanten ampülleri karıştırdım, yumurta karıştırdım ama düzenli değil, hele ki soğuk havada bekletme işini hiç beceremiyorum.
    yılan yağı kulağa korkunç geldiğinden almaya çekinmiştim ama denemeliyim sanırım. Shiffa (watsons'da var) mıydı neydi ondan alsam olur mu ki markasını, hiçbir fikrin var mı o markayla ilgili?

    saçların çok güzel özendim :) maşallah diyeyim aman (:

    YanıtlaSil
  2. uzun saçın senin için önemi belli, inşallah istediğin sonucu alırsın

    YanıtlaSil
  3. *sister sinister ampülleri bende katıyorum bazen yağın içine ama ampüller uzamayı sağlamıyor da dökülmeyi azaltıyor.En azından bende etkisi bu şekilde oldu.
    Bak hazır havalar da ısındı şansına,düzenli yaparsan bahsettiğim karışımlardan birini hızlı uzar saçların.
    Shiffa Home watsonsta var ama yılan yağını denemedim.Shiffa home markasını severim ama,kaliteli geliyor bana.Evet yılan yağı adı ürkütücü ama işe yarıyor gerçekten.

    *scissor hands 81 teşekkür ederim.Evet saçlarım upuzun olsun istiyorum.Teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...