Menü

24 Kasım 2010 Çarşamba

La Roche-Posay Anthelios XL 50+ Fluid Extreme Teinte

La Roche-Posay termal suyu ile güneş hassasiyeti veya alerjiye eğilim:Çok yüksek koruma
Parfümsüzdür.
Paraben içermez.
Minimum kimyasal filtre içeriği.
Siyah noktaya sebep olmaz.
Güneş ışığına dayanıklıdır.
Dermotolojik kontrol altında test edilmiştir.
Normal ve karma ciltler için uygundur
La  roche'tan önce Babe yağsız güneş kremi kullanıyordum.Değişiklik merakıma yenik düşüp bunu aldım.Tabi almadan önce baya bir yorum aradım.Malesef bu kremle ilgili pek net yorumlar yok.Umarım ben bu eksiği gideririm:))
Ben dermokozmetik ve doğal ürünlere karşı oldukça ilgiliyim.Malumunuz hassas ve sivilce lekeli bir cildim var.O yüzden aldığım ürünlere bütçem de el verdiğinde dikkat ediyorum.La Roche-Posay'de dermokozmetik markalardan biri olduğuna göre kullanmamam için hiç bir sebep yok=)
Bu koruyucu krem kıvamında değil de likit kıvamında,yani akışkan bir yapıya sahip.Renkli almamın sebebi fondöten kullanımını azaltmaktı.En azından günlük kapatıcı ihtiyacımı bununla gidereceğimi düşünmüştüm.Ben güneş koruyucuyu nemlendirici sürmeden kullanıyorum.Yani yüzümü yıkayıp,tonikleyip sürüyorum koruyucumu.Sonrada makyaja geçiyorum.Gelelim kullandıktan sonraki düşüncelerime;
   Rengi hiç hoşuma gitmedi,aşağıdaki fotoda tam belli olmasada kırmızımsı bir rengi var,lekelerimi hafifleteceği yere daha belirgin hale getirdi malesef.
Normal ve karma ciltler için diyor ama karma cildime ağır geldi,yapış yapış  yaptı yüzümü.
Alerji,sivilce,siyah nokta yapmadı.
Koruyuculuğu da gayet iyi.
45TL civarı fiyatı var ve 50 ml hacminde
Yazarken farkettim de ben baya baya sevmemişim bu kremi.Daha doğrusu ben likit formda değilde kremsi koruyuclardan hoşlanıyormuşum.Siz yine de bana bakmayın.Eğer kuru,normal ve karmadan kuruya bir cildiniz varsa size göre olabilir.Tabi renginede bakmadan almayın derim.Yoksa benim gibi bitirmek için uğraşırsınız.
Buyrun swatchlar...

Bileğime döktüm likit kıvamını görebilmeniz için

Rengi gerçekte biraz daha kırmızımsı,biraz da fazla sürdüm belli olsun diye.Parlaklığı da ışık yansıması.

Ben çok konuştum dimi:)Peki siz nasıl buldunuz bu ürünü?


9 yorum:

  1. benim de almak isteidğim bir üründü bu ..hatta alıcam ,ama renksiz olanını ben de bilgi bulamamıştım canım çok iyi oldu .likit olması sürüm kolaylığı gibi geliyor bana .

    maestro

    YanıtlaSil
  2. Benim cildime(karma-kuru) hiç gitmedi canım bu koruyucu.Sürümü kolay ama yapış yapış yapıyor cildimi.Cildin karma-yağlıysa yaklaşma derim:)

    YanıtlaSil
  3. cildim kuru, çok beyaz tenliyim ama yanaklarım (hatta tüm suratım) falan çok kızarıktır. ondan mıdır nedir ben de o kadar kırmızı durmuyor bu nemlendirici. bileğime sürdüm gene senin swatchtaki gibi değil.

    ben memnunum ama renkli olmasının pek bir özelliği yok aslında. kapatıcılığı 0, boşa kimyasal. bitince renksizinden almayı düşünebilirim...

    YanıtlaSil
  4. Ben çok beyaz değilim ama çok koyu duruyor bende.Birde bu fotoda akşam çekimi olduğu için biraz daha koyu çıkmış.Senin cildin kuru olduğundan yapısı da uymuş galiba sana?

    YanıtlaSil
  5. sanırım bu krem bana gore degıl :)

    YanıtlaSil
  6. geçen yaz kullandık ama benim cildim kuru. kuru kuru yaptı sürdükten sonra yazın bol bol kullanıp yine de bitiremedim. koruyuculugu süper ama o konuda güveniyorum. yaglı ya da karma ciltlere göredir diye düşünmüştüm hep demekki değilmiş.

    YanıtlaSil
  7. Benim tenim bugday ve rengi cok yakisti bana. Yuzumde cok fazla sivilce ve iz yok sadece renk farki var onu da bu urun cok guzel kapatiyor. Ben cok sevdim sayesinde fondoten kullanmayi biraktim<3 kesinlikle kendinizde deneyin oyle karar verin

    YanıtlaSil
  8. benim her yaz güneş lekelerim çıkar bu sene yağsız bir ürün arayışındydım ve bunun renksiz olanını aldım fakat hiç beğenmedim lekelerim olduğu gibi yine çıktı hatta bu sene daha fazla. Ben bu ürününüde, nemlendiricilerinide beğenmedim. Bence lrp ve bioderma hakkında çok fazla reklam yapılıyor ama o kadarda etkili ürünler değil.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili ADSIZ Katılıyorum yazdıklarınıza.Bende genellikle LRP ve Bioderma'dan yeterli sonuç alamadım.Bir tek Bioderma H2O ve yine aynı markanın sebium pore refinerdan çok memnunum.

    YanıtlaSil

Takipte Kalın!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...